fbpx

Eendaagse bevalcursus

Wil jij graag zelfstandig of samen met je partner in één dag volledig zijn voorbereid op de geboorte?  Volg dan de eendaagse bevalcursus.

Eendaagse bevalcursus

Laat je meevoeren in een dag van geboorte en weldaad. Op een natuurrijke locatie die geheel privé is gelegen dompel je je onder in alles omtrent jouw aanstaande geboorte. Samen met in totaal 7 koppels behandelen we alle aspecten van geboorte geven, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Geen poespas maar wel een dagje ontspanning, verbinding, kennis en oefening.

Als doula en docent HypnoBirthing kijk ik verder dan enkel de theorie en fysiologie van bevallen. Geboorte geven is namelijk iets dat je met elke vezel van je lichaam maar ook die van je ziel doet. Ik geef je in deze eendaagse kennis en oefeningen op elk vlak. Weten, voelen en doorleven.

Binnen een dag leer je alles over belangrijke voorwaarden en omstandigheden die leiden tot een prettige geboorte ervaring. Ook vertel ik je over de werking van je lichaam tijdens de geboorte en hoe je daar mee samen kunt werken.

Naast dat ik je bij LaVie HypnoBirthing al mijn kennis deel gaan we ook veel in opdrachten samenwerken. Soms samen met je partner en soms juist met zwangeren onder elkaar. Het is fijn om zo met elkaar te verbinden en te voelen dat je ervaringen en belevingen deelt. 

Afsluitend oefenen we bevalhoudingen en massagetechnieken. Zo weet jij wat helpend is tijdens elke fase van de geboorte en je partner is echt jouw rots in de branding. Partners zijn van zoveel meer betekenis dan ze vaak denken, mits ze opgeleid zijn tot geboortepartner.

Hoe jij straks ook geboorte wilt of gaat geven, of dit nu thuis, in een geboortecentrum of door een medische indicatie in het ziekenhuis is, jij voelt je gesteund en bekrachtigd door deze eendaagse bevalcursus.

Met voldoende pauzes, waarin de koffie, thee en koekjes wordt verzorgd, is er ook nog een heerlijke lunch. Deze is natuurlijk afgestemd op zwangeren en wat zij wel en niet mogen eten. Daarover dus geen zorgen. Heb je nog andere wensen? Laat het me weten.

Voor de lunch nemen we ruim de tijd zodat je ook even buiten een wandeling kunt maken of neem plaats bij het kampvuur. Even een moment om de indrukken te laten bezinken.

Na deze dag ben je nog niet klaar. Want je krijgt nog allerlei handige tips en tools mee om thuis dieper uit te werken, zoals het Geboorteplan werkboek en het Kraamtijdplan werkboek. Ook sta ik de komende periode tot je beschikking als je nog vragen hebt. Je kunt je ook inschrijven voor de gratis masterclass geboorteplan of boek een zwangerschapsmassage. Kun je niet aanwezig zijn bij de Eendaagse Bevalcursus? Plan dan een Opfriscursus

Wat behandelen we in de cursus?

 • Voorwaarden voor een fijne bevalling
 • Je geboorteteam en geboortelocatie
 • Wat gebeurt er in je lichaam tijdens de bevalling
 • Je partner klaarstomen als ideale geboortepartner

 

Bonussen

 • Mijn werkboek Geboorteplan maken
 • Mijn werkboek Kraamtijdplan maken
 • Een digitale Ontspanningsoefening
 • Support per telefoon en/of e-mail vóór, tijdens en na de cursus

 

Praktische informatie

 • Wanneer: Bekijk agenda
 • Locatie: Bekijk agenda
 • Voor wie: aanstaande ouders, alleen of met partner, vriendin, moeder en doula
 • Meenemen: Kussentje(s) voor je comfort
 • Meenemen: Yogamat, stevige draagdoek/sjaal, geboortebal

Deze laatste zijn nodig om de verschillende bevalhoudingen en massagetechnieken comfortabel te oefenen. Het staat je verder vrij om het jezelf gemakkelijk te maken door fijne kleding, slippers of juist warme pantoffels of sokken, sjaals en dekentjes mee te nemen.

De cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Eventuele annulering zal uiterlijk 1 week voor aanvang worden doorgegeven.

Annuleren

Het annuleren van jullie deelname kan kosteloos tot twee weken vóór aanvang van de cursus. Hierna betaal je 50% van de kosten. Meld je je binnen 48 uur voor aanvang van de cursus af? Dan betaal je 100% van de kosten.