fbpx

HypnoBirthing Cursus

Ben je tussen de 20 en de 32 weken zwanger? Dan is dat de ideale tijd om een cursus HypnoBirthing® te volgen. Ben je al verder dan 32 weken? Neem dan contact op voor een individuele spoedcursus.

Wat is HypnoBirthing®?

HypnoBirthing is een volwaardige zwangerschapsbegeleiding die jou en je (geboorte)partner compleet voorbereidt op de bevalling en de kraamtijd. Volg tussen de 20 en 32 weken van je zwangerschap de vijf lessen van bijna 3 uur. Hierin leren jullie alles over samen bevallen. Je kunt kiezen uit de groepscursus ‘HypnoBirthing Breda’, ‘HypnoBirthing Dordrecht’, ‘HypnoBirthing Bergen-op-Zoom’ of privé bij je thuis.

Wat is de filosofie?

Bij een HypnoBirth focus je op het vertrouwen dat jij van nature de kracht hebt om op een veilige, comfortabele en makkelijke manier geboorte te geven. Ook wel een zachte landing genoemd. Een warm en liefdevol welkom. Niet alleen voor je baby maar ook voor jullie als ouders.

Hoe helpt de cursus om een zachte landing te creëren?

Door middel van HypnoBirthing oefeningen, zoals ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken, visualisatie en affirmatie leer je kalm en rustig te blijven. Door de zelfhypnose verminder je je angst voor en pijn tijdens de bevalling. Door uitgebreide kennis weet je wat er op je af kan komen en ontwikkel je de kracht om keuzes te maken die het beste bij jou passen. Door herhaling ontwikkel je een positieve mindset. Je vertrouwt nu je lichaam. Samen met je partner verbind je je dieper met elkaar en jullie baby. Zo versterk je de liefdevolle verbinding. Jullie vormen een team en definiëren jullie geboortewensen en ieders rol. Ook betrekken jullie je zorgverleners zodat zij jullie optimaal ondersteunen en helpen om geïnformeerde besluiten te nemen. Daarmee is jullie bevalling écht jullie ervaring.

Waarom bereid je je voor op de bevalling?

Je kunt niet plannen hoe de geboorte gaat. Maar door het maar op je af te laten komen vergroot je de kans dat je straks negatief terugkijkt op de ervaring. Omdat de bevalling je overkomt en je misschien uit handen wordt genomen.

“Als je baby maar gezond is” is een minimaal en onbevredigend streven en “Als je je kindje straks op je borst hebt liggen, ben je alle ellende meteen vergeten” is niet waar. Je herinnert je deze ervaring voor altijd.

Met de cursus HypnoBirthing neem je de regie en verantwoordelijkheid over júllie geboorte. Jullie fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn staat voorop. De HypnoBirthing geboorte neemt je mee door al je obstakels en al je kracht. Na de bevalling ben je een ander mens. Bevrijd, bekrachtigd, helder en ontspannen.

Voor wie is de cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor zwangeren en hun (geboorte)partner. Dit is vaak de andere ouder maar kan ook je moeder, je vriendin, je doula, etc. zijn. Ook zonder partner ben je welkom! HypnoBirthing is geschikt voor elke geboorteomgeving, of dit nu thuis of in het ziekenhuis is. Of je nu gepland of ongepland, met of zonder medisch ingrijpen bevalt. HypnoBirthing helpt je om in elke situatie de ervaring te beleven die voor jullie belangrijk is.

Ouders die al eens eerder een cursus hebben gevolgd, maar op zoek zijn naar een opfriscursus kunnen ook bij mij terecht.

 

Wat leer je?

 • De Nederlandse geboortezorg en hoe deze is geregeld
 • Je autonome zenuwstelsel en waarom je kunt en wilt ontspannen
 • Geboortetaal
 • Verbinding maken met elkaar en je baby en de impact daarvan op de ontwikkeling van je kind
 • Je geboorteteam samenstellen en een samenwerking op basis van vertrouwen creëren
 • Snelle en diepgaande ontspanningstechnieken
 • Angsten loslaten
 • Wat er allemaal gebeurt in je lichaam tijdens de geboorte
 • Hoe ga je om met weeën en baringspijn
 • Bevalhoudingen
 • Een introductie in borstvoeding
 • Het belang van de (geboorte)partner en wat deze kan doen om je optimaal te ondersteunen, o.a. middels massage en rebozo
 • Je schrijft een geboorteplan met behulp van mijn werkboek Geboorteplan maken
 • Je oriënteert je op wat voor jou belangrijk is in je kraamtijd met behulp van mijn werkboek Kraamtijdplan maken

Wil je meer weten over de voordelen van deze cursus? Lees dan de 9 voordelen van HypnoBirthing pagina. En vergeet niet je zwangerschapsmassagepakket te boeken!

 

Wat is er bij HypnoBirthing®

inbegrepen?

 • Indien gewenst een telefonische kennismaking
 • 5 lessen van 3 uur
 • Het originele boek: HypnoBirthing® – The Mongan Method
 • De Syllabus: Een werkboek voor ouders
 • Mijn werkboek Geboorteplan maken
 • Mijn werkboek Kraamtijdplan maken
 • Opvolgmails na elke les
 • De Regenboog Relaxation – audio (MP3)
 • Support per telefoon en/of e-mail vóór, tijdens en na de cursus

Een kennismaking met HypnoBirthing voor zorgverleners is ook mogelijk.

Lesdata

Je volgt de groepscursus HypnoBirthing®  van LaVie HypnoBirthing op 3 locaties.

 • Breda, elke zaterdagochtend van 09.30 tot 12.30
 • Dordrecht, elke woensdagavond van 19.00 tot 22.00
 • Bergen-op-Zoom, elke maandagavond van 19.00 tot 22.00

Bekijk de agenda om te zien wanneer de eerst volgende groep start bij jou in de buurt.

Jij en je (geboorte)partner zijn alle lessen sàmen welkom. Kom 15 minuten van tevoren zodat je thee/koffie kunt pakken. De lessen zitten bomvol en lopen soms iets uit maar je zult de tijd snel vergeten.

De lessen gaan alleen door bij voldoende aanmelding. Als je in tijdnood zit kunnen we ook een eendaagse bevalcursus afspreken.

Locaties

Breda: Tramsingel 6,  4814AB, Breda. Aanbellen bij Mijn Baby Buikje

Dordrecht: Admiraalsplein 168, 3317BC, Dordrecht

Bergen-op-Zoom: Kruisakkers 2, 4613 BV BoZ Bedrijventerrein de Punt

Neem contact op met je zorgverzekeraar om te zien of en wat je vergoed krijgt. Dit kan oplopen tot € 200,-.

Kun je één van de data tijdens de cursus niet? Geen probleem. Laat het me vóór aanvang van de cursus weten en we plannen gelijk een datum om in te halen.

Reispakket bij inhaalles bij jou thuis: € 0,29 per kilometer en € 25,- per uur. Eerste uur reistijd retour is gratis. Inhalen in een andere groep indien mogelijk is gratis mits dit nog binnen je zwangerschapstermijn past. Bekijk de agenda om te zien of de les die je mist op een later moment ook gegeven wordt.

De factuur krijg je enkele dagen voor aanvang. Ben je niet in de gelegenheid om de investering in één keer te voldoen? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Privé cursus

Heerlijk in de privacy van je eigen huiskamer de lessen HypnoBirthing® volgen? Dat kan natuurlijk ook. Naast alle eerder benoemde voordelen en bij de les inbegrepen bonussen is er tijdens een privécursus alle aandacht voor jullie persoonlijke verhaal en omstandigheden. Voor alle vragen, verhalen en zorgen is meer dan voldoende tijd. Je mag alles delen. Ik ben daarnaast getraind in trauma sensitieve zorg dus alles wat je deelt is veilig. Doordat er niemand anders bij is, voel je direct de intimiteit tijdens de oefeningen met elkaar en bij verbinding maken met je kindje.

Ik kom naar je toe op een moment dat ons samen het meest ontspannen uitkomt. Ben je bijvoorbeeld moe na een lange dag werken? Dan is het fijn dat je nergens meer heen hoeft. Is er al een ouder kindje thuis? Dan hoef je geen oppas te regelen en krijgt jullie nieuwe baby even onverdeeld jullie aandacht. 

Werkveld individuele cursus

De individuele cursussen kunnen plaatsvinden in de volgende steden en omstreken:

Klundert, Zevenbergen, Moerdijk, Willemsdorp, Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, ’s Gravendeel, Strijen, Maasdam, Puttershoek, Fijnaart, Oudenbosch, Oud-Gastel, Bosschenhoofd, Rucphen, Sint-Willebrord, Standaardbuiten, Kruisland, Roosendaal, Dinteloord, Bergen-op-Zoom, Steenbergen, Hoeven, Etten-Leur, Prinsenbeek, Breda, Bavel, Teteringen, Terheijden, Wagenberg, Zevenbergschen Hoek, Hoge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Raamsdonksveer, Drimmelen, Gilze, Rijen, Dongen, Oosterhout, De Reeshof (Tilburg), Tilburg, Kaatsheuvel, Waalwijk, Waspik, Sprang-Capelle, Poortugaal, Spijkenisse

Kortom: Van Midden-Brabant tot West-Brabant en delen van Zeeland en Zuid-Holland. Woon je verder weg en wil je toch graag de individuele cursus volgen? Neem dan contact op. In dezelfde regio’s bied ik zwangerschapsmassages en douladiensten.