fbpx

Frambozenbladthee

Verwarmende thee voor je baarmoeder

Frambozenblad thee wordt al door de eeuwen heen gebruikt in de traditionele geneeskunde. Studies tonen zelfs aan dat vrouwen die frambozenbladthee drinken kortere baringen hebben, prematuriteit voorkomt evenals serotiniteit en zelfs minder kans hebben op interventies tijdens de bevalling. En dat alles zonder nadelige effecten. Dat komt doordat het de spieren van de baarmoeder versterkt en ontspant. Beide zijn noodzakelijk voor een soepele geboorte en efficiënte weeën. Het bespoedigt ook nog eens de uitsluiting en kan bijdragen aan de pijnvermindering tijdens de geboorte.
 
Frambozenblad thee mag je vanaf 37 weken dagelijks drinken. Niet meer dan 3 kopjes per dag. Dit omdat het een bevorderende werking kan hebben op de start van de geboorte. Ook na de geboorte is frambozenbladthee heilzaam voor je herstel.

Recept

Jij hebt onlangs een goody van LaVie HypnoBirthing ontvangen; Een zakje met frambozenbladthee! En je bent benieuwd naar het recept! Wat leuk!
 
Het zetten van de thee is natuurlijk geen hogere wiskunde:
  • Stop de kruiden, precies genoeg voor 1 kopje frambozenbladthee, in een thee-ei.
  • Schenk er kokend water overheen
  • Laat 3 tot 5 minuten trekken
Voeg naar smaak nog wat biologische honing toe! De frambozenbladthee die je hebt gekregen is van het merk Jacob Hooy.
 
Maar thee zonder een koekje is niks, toch? Daarom hieronder een recept voor Raspberry-Chocolat Chip Coockies! Niet zelfbedacht maar geloof me, deze koekjes zijn echt om je vingers bij op te eten. Ik bedoel, het zoete, zachte en lichtzure fruit, de volle en fluwelen smaak van chocolade en dan de crumble van het koekje… Proef je het al? Je kunt hem naar eigen smaak aanpassen met juist een snufje grof zout erover te strooien of voor de echte zoetekauw wat suikerbrokjes. En voor de lekker voeg je wat Bastognekoeken toe. Die moet je dan wel eerst even fijnmalen en toevoegen als ‘meel’.
Voor degene die wat moeite hebben met het Engelstalige recept, hier de Nederlandse vertaling.
 
Benodigdheden:
  • Ongezouten boter: Als je ongezouten boter gebruikt, kan je de hoeveelheid zout die in je koekjes gaat volledig zelf bepalen, maar als je alleen gezouten boter bij de hand hebt, hoef je je geen zorgen te maken; verminder gewoon het zout met 1/4 theelepel.
  • Suiker: Chocoladekoekjes moeten altijd worden gemaakt met een mengsel van bruine en witte suiker
  • Eieren: Eieren binden je koekjes aan elkaar. Een enkel ei en één eigeel geven deze koekjes hun zachte, taaie, niet te cakeachtige textuur.
  • Vanille-extract: Vanille-extract is zo belangrijk in gebak. Het zal je koekje echt maken of breken en ik raad je ten zeerste aan om een ​​puur vanille-extract van hoge kwaliteit te gebruiken.
  • Meel: Bloem voor alle doeleinden is ons favoriete meel voor deze taaie koekjes. Het creëert een zachte maar stevige kruimel. Zorg ervoor dat wanneer je je bloem meet, je deze zorgvuldig afmeet met een lepel om de bloem te beluchten.
  • Chocoladestukjes: Als het om chocoladekoekjes gaat, kan de gekozen chocolade je koekje maken of breken. Geef je geld uit aan een halfzoete of pure chocolade van hoge kwaliteit. Melkchocolade is kinderspel. Dat geldt ook voor de chocoladestukjes van het winkelmerk. Ga voor een goede reep, chocoladeschijven of een brok van hoge kwaliteit. Kom maar door met die chocolade-lava straks!
  • Frambozen: Uh DUH. Je hebt bevroren frambozen nodig om deze perfecte frambozenchocoladekoekjes te maken!
  • Zout: Gebakken producten hebben zout nodig. Zonder dat zijn ze gewoon mierzoet. Zout voegt die perfect genuanceerde zout-zoete smaak toe! 
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet opzij. 
  • Meng in een grote mengkom de gesmolten boter, bruine suiker en witte suiker. Klop tot alles gemengd is. Voeg het ei, het eigeel en het vanille-extract toe. Goed mengen.
  • Meng in een aparte kom de bloem, het zout en het zuiveringszout. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, meng tot alles net gemengd is en er geen bloemstrepen meer achterblijven. Vouw de chocolade erdoor. Meng niet te veel.
  • Voeg als laatste de bevroren frambozen toe. Meng tot het gelijkmatig verdeeld is.
  • Gebruik een koekjeslepel van 30 gram om ronde deegballen uit te scheppen. Het deeg kan een beetje nat worden als de frambozen beginnen te ontdooien, dus doe dit snel! Plaats de koekjes met een onderlinge afstand van 5 cm op uw voorbereide bakplaat en bak gedurende 11 minuten of tot de randen goudbruin zijn en ze middenin zijn opgezwollen en iets gaar zijn.

 

Kun je nog geduldig genoeg zijn om ze af te laten koelen? Laat me in de comments weten hoe ze smaakten! 
 

Liefs

 

Linda

 

Let op! Het kopje frambozenbladthee wat je nu gekregen hebt kan geen kwaad. Maar het is een kruidenthee met bewezen geneeskrachtige effecten. Overleg daarom altijd met je arts, verloskundige of gynaecoloog voordat je een kruidenthee met regelmaat gebruikt. Krijg je maag-, darm- of andere klachten? Stop dan met het drinken van frambozenthee.