fbpx

Opfriscursus

Ben je opnieuw zwanger en wil je graag nog eens de belangrijkste onderwerpen samen doornemen? Dan is de opfriscursus voor jou!

Opfriscursus om ontspannen en voorbereid te bevallen

Nu je opnieuw zwanger bent wil je graag nog eens herhalen wat je allemaal hebt geleerd in de HypnoBirthing cursus van belang is om goed voorbereid te zijn op deze geboorte. Hoe zat het ook alweer met de fysiologie? Wat gebeurt er in je lichaam? Welke ontspanningstechnieken kan je ook alweer gebruiken om de weeën op te vangen? Welke massagetechnieken en handgrepen kan je partner toepassen?

Natuurlijk maken we van tevoren telefonisch kennis. Zo kun je me vertellen wat voor jullie extra aandacht of nadruk verdient naar aanleiding van je vorige ervaring(en). Dan stem ik de cursus daar mede op af. Daarnaast kun je een gratis masterclass geboorteplan volgen of een zwangerschapsmassage krijgen.

Wat kun je van deze cursus verwachten? Gezien de tijd gaan we vooral praktisch aan de slag. Natuurlijk staan we even stil bij de theorie, oftewel wat er in je lichaam gebeurt tijdens de geboorte. Dan herken je de verschillende fases straks weer en weet je dat je op de goede weg zit. Maar daarnaast maak je concreet wie er onderdeel van je geboorteteam is en wat een doula doet.  Leer je met welke technieken je de regie behoud tijdens de geboorte. Krijg je nog eens uitgelegd waarom ontspannen logisch is en hoe je dat doet. We doen ook meteen een aantal ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken. De kraamtijd behandelen we ook. Want hoewel je naar de geboorte toeleeft is dat maar een piek in een proces van maanden die er aan vooraf gingen en nadien nog volgen. We sluiten af met massagetechnieken voor de partner en geboortehoudingen die jullie samen kunnen doen. Tussen dit alles door kijken we geboortefilmpjes die je even weer herinneren aan dat met LaVie HypnoBirthing geboorte geven een ontspannen en veilige ervaring is.

 

Wat is er bij de opfriscursus inbegrepen?

  • Telefonische kennismaking
  • E-book Geboorteplan maken
  • E-book Kraamtijdplan maken
  • 1 digitale Ontspanningsoefeningen
  • Support per telefoon en/of e-mail vóór, tijdens en na de cursus

Praktische informatie

  • Duur: 3 uur
  • Locatie: Bij jou thuis
  • Kosten: € 149,50
  • Excl. € 0,29 ct/km buiten een straal van 10km vanaf 4791HX
  • Excl. € 25,- per uur reistijd (1e uur retour gratis)

Annuleren

Het annuleren van jullie deelname kan kosteloos tot twee weken vóór aanvang van de cursus. Hierna betaal je 50% van de kosten. Meld je je binnen 48 uur voor aanvang van de cursus af? Dan betaal je 100% van de kosten.

Vergoeding zorgverzekeraars

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus. Vraag bij je zorgverzekeraar na wat de voorwaarden zijn en wat jij, middels jouw aanvullende verzekering, vergoedt krijgt. De vergoeding kan oplopen tot zelfs € 200,-. Je declareert de rekening zelf bij je zorgverzekeraar. De kosten vallen niet onder het eigen risico.